Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Zelf een website

maken met WordPress

WordPress is een professioneel content management systeem (CMS) dat het mogelijk maakt om een zelf een website te maken zonder dat je hier heel veel technische kennis voor nodig hebt. Het kan een geweldige keuze zijn voor het maken van je website in WordPress. Maar ook professionals maken graag een website in Wordpress.

Maak een afspraak

Facebook icon Instagram icon Linkedin icon

Tips en 
Tricks

Het maken van een website met WordPress kan toch enkele uitdagingen met zich meebrengen. Middels deze blog willen wij je wijzen op de moeilijkheden die je kunt tegenkomen en tips om ze te overwinnen.

Maak een afspraak

 

 

Technische Complexiteit

WordPress is ontworpen om het maken van websites toegankelijker te maken. Toch is enige technische kennis wel noodzakelijk. Zo zul je toch iets moeten weten van basisbegrippen zoals hosting, domeinnamen en FTP (File Transfer Protocol). Daarnaast zijn er vaardigheden nodig om thema's en plugins te installeren en te configureren.


Tip: Start met het leren van de basisprincipes van WordPress door online tutorials te volgen. Veel hostingproviders bieden ook 1-klik-installaties voor WordPress, wat het setup-proces vergemakkelijkt.


Thema- en Plugin-Selectie

WordPress biedt duizenden thema's en plugins om uit te kiezen. Het kiezen van de juiste kan overweldigend zijn. Het vinden van een thema dat past bij de doelen van jouw website en de branding en huisstijl van jouw bedrijf en plugins die de gewenste functionaliteit toevoegen, kan lastig zijn.
De keuze van het juiste thema en de plug-ins is ook bepalend voor de snelheid van de website. Een snelle website draagt enorm bij aan de vindbaarheid in zoekmachines.

Tip: Doe uitgebreid onderzoek naar thema's en plugins voordat je ze installeert. Lees beoordelingen en bekijk demo's om te zien hoe ze presteren.


Content Creatie en Beheer

Het creëren en beheren van inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en video's, kan tijdrovend zijn. Het plannen van een effectieve contentstrategie is essentieel voor het behouden van een actuele en boeiende website.


Tip: Maak een contentkalender en voeg regelmatig nieuwe inhoud toe. Gebruik ook de ingebouwde mediabibliotheek van WordPress om je bestanden georganiseerd te houden.Beveiliging en Onderhoud

WordPress-websites zijn helaas regelmatig doelwit voor hackers. Dit hoeft geen persoonlijke aanval te zijn. Een aanval op een server kan genoeg zijn om de website te besmetten met schadelijke bestanden. Het is van vitaal belang om beveiligingsmaatregelen te treffen, zoals regelmatige updates van WordPress, thema's en plugins, en het implementeren van beveiligingsplugins. Artline zorgt bijvoorbeeld elke avond voor een complete backup van de website. Alle updates worden met regelmaat uitgevoerd en onze strenge beveiliging weert automatische hackpogingen.

Tip: Gebruik sterke wachtwoorden, installeer een beveiligingsplugin zoals Wordfence of Sucuri, en maak regelmatig back-ups van je website.


Responsiviteit en Snelheid

Zorg ervoor dat je website er goed uitziet en snel laadt op verschillende apparaten en browsers. Het optimaliseren van de responsiviteit en prestaties kan technisch uitdagend zijn.


Tip: Kies een responsief thema en gebruik caching-plugins om de laadtijd van je website te verbeteren. Test je website regelmatig op verschillende apparaten.


SEO (Search Engine Optimization)

Het optimaliseren van je website voor zoekmachines kan complex zijn, met factoren zoals zoekwoordonderzoek, metatags, en kwaliteitsvolle backlinks.


Tip: Gebruik SEO-plugins zoals Yoast SEO om je te helpen bij het optimaliseren van je inhoud voor zoekmachines. Leer over on-page en off-page SEO-technieken.

Tot slot

Het maken van een website met WordPress biedt veel voordelen, maar het kan wat tijd kosten om het onder de knie te krijgen. Maar met een beetje geduld en enige kennis van templates en plugins kun je wel zelf website maken. We willen je wel echt aanraden om altijd de nieuwste beveiligingsupdates uit te voeren. Hackers zijn voortdurend op zoek naar kwetsbaarheden in verouderde software om toegang te krijgen tot websites. Als je niet regelmatig updates uitvoert, loop je het risico dat je website wordt gehackt vanwege bekende beveiligingslekken.

Mocht je kennis te beperkt zijn of wil je het maken van je website toch liever uitbesteden, dan staan wij natuurlijk voor je klaar om een Wordpress site voor jouw bedrijf te maken.

Maak een afspraak

Kennis maken?
Tijd voor koffie!

Wil je graag een advies over branding, een nieuwe huisstijl of het vergroten van je online resultaten?

Wij schuiven graag aan om jullie onze effectieve werkwijze te presenteren.
Uiteraard is onze kennismaking geheel vrijblijvend en onder het genot van een kopje koffie. Wanneer komt het uit?

Maak een afspraak