Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Branding

Beter gezien worden

Branding, je hebt er vast van gehoord, maar wat is het eigenlijk? Eenvoudig gezegd: branding is het uniek positioneren van een bedrijf in de markt. Als ondernemer wil je graag dat meer mensen jouw product kopen of een dienst afnemen. In de praktijk is dat vaak lastig. Je bedrijf valt niet op tussen de concurrentie. Hoe zorg je ervoor dat je toch opvalt? Artline pakt dit aan door het bepalen van de merkessentie.

Maak een afspraak

Facebook icon Instagram icon Linkedin icon

De merkessentie
Een passend imago

Een merkessentie komt niet uit de lucht vallen. Het imago moet bij jouw bedrijf passen. Het zit als het ware al in het DNA. We hoeven het alleen nog maar te benoemen.

Maak een afspraak

Branding komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren bij automerken. Het ene merk staat voor sportiviteit, het andere voor veiligheid. Weer een ander merk kiest rijcomfort als merkessentie. Mensen kiezen eerder voor een merk als het een merkessentie uitstraalt die belangrijk voor hun is. Het is de taak van het reclamebureau om dit gevoel herkenbaar te maken in alle marketingmiddelen. 

Hoe bepaalt Artline de merkessentie? Daar gaat een uitgebreide analyse aan vooraf. We willen graag zoveel mogelijk informatie verzamelen van alle afdelingen. Deze informatie wordt verzameld in het brandingrapport en teruggebracht naar waar het om draait. Dat ene gevoel dat jouw bedrijf zo uniek maakt: de merkessentie.

Het resultaat? Geen over de top campagnes die niet begrepen worden, maar doelgerichte marketing die exact benoemt waar jouw bedrijf voor staat. Keuzes worden makkelijker. Niet alleen keuzes in vormgeving, maar ook of we gebruik moeten maken van online of juist offline communicatie. Branding laat jouw bedrijf groeien.

Branding toegepast in een creatief concept  

We vertalen de merkessentie naar een creatief concept. Het creatief concept draagt het brandinggevoel in alle facetten. Inmiddels hebben we voor tientallen bedrijven de een creatief concept mogen verzorgen. Onderstaand een kleine greep uit de bedrijven die we hebben geholpen met het versterken van de merkidentiteit. Benieuwd hoe we dit hebben gedaan? Klik op onderstaande foto's voor meer informatie over het brandingproject.

 

Bouwbedrijf Verlaak

Bouwbedrijf Verlaak

Fiori Felici

Fiori Felici

Rinske Laurentius

Rinske Laurentius

Elmec

Elmec

Gilde-BT

Gilde-BT

Greenzone

Greenzone

Perfect Coat

Perfect Coat

Lenders

Lenders

Bronsgieterij Custers

Bronsgieterij Custers

Kessel

Kessel

OVD Opleidingen

OVD Opleidingen

Restaurant Vaers

Restaurant Vaers

Kennis maken?
Tijd voor koffie!

Wil je graag een advies over branding, een nieuwe huisstijl of het vergroten van je online resultaten?

Wij schuiven graag aan om jullie onze effectieve werkwijze te presenteren.
Uiteraard is onze kennismaking geheel vrijblijvend en onder het genot van een kopje koffie. Wanneer komt het uit?

Maak een afspraak